Postoje brojni načini na koje sebe možete zaštiti, načini na koje možete biti sigurni da ste bezbedni kako vi tako i vaša imovina. Iako je u prošlim vremenima mnogo više priče bilo o raznoraznim pljačkama, provalama, krađama i napadima, takve situacije se i u savremenom dobu i te kako dešavaju, zbog čega treba svoju imovinu obezbediti što bolje i što više, naravno u odnosu na to koliko ste u mogućnosti to da uradite.

Osnovni vid zaštite jesu jake brave na vratima, blindirana vrata koja nije jednostavno obiti, dupla stolarija, veće ograde oko kuće ukoliko u njoj živite, gajenje psa koji ume da odbrani svoju teritoriju ali i da upozori gazdu na opasnost, a svakako, pored svega ovoga postoje i brojni sistemi koji će vam pomoći pri zaštiti.

Nekako, prvi u tom redu jesu video nadzori koji neprestano, 24 časa, sedam dana u nedelji snimaju sve šta se događa u vašoj okolini, te već samim svojim postojanjem mogu da oteraju određene napadače i one koji su se namerili na vašu imovinu.


Uz sve to, i kada se dogodi nešto šta ne želite, snimci su tu da dokažu sve, te često i da se odmah otkrije ko su počinioci. Video nadzori su svakako prvi u redu zaštite kada se radi o tehnologiji, a odmah za njima su alarmni sistemi koji su već dosta konkretnija zaštita bilo koje imovine koju želite da zaštitite.

Alarmni sistemi za zaštitu


Alarmni sistemi se ne koriste samo za zaštitu poslovnih prostora, stanova ili kuća, već i za zaštitu nekih skladišta, otvorenih prostora kao što su stovarišta, te automobila i sličnog.

Njihov glavni zadatak jeste da svojim zvukom, odnosno sirenom koja se aktivira kada sistem prepozna nasilno ponašanja ili nasilni ulazak, dokaže onome ko želi da bude zaštićen da se nešto loše dešava, a svakako, svako oglašavanje alarma istog momenta šalje signal policiji ili nekim drugim odgovornim licima koja u najkraćem mogućem roku reaguju i sprečavaju provalu ili pljačku, te neku drugu nezakonitu radnju.

Dok kod automobila alarmni sistem biva aktiviran pri nasilnom otvaranju automobila i naasilnom pokretanju motora, kod stanova i kuća, prolazak pored alarma bez ukucavanja tačne šifre pokreće veoma jaku sirenu koja je tu ne samo da upozori sve na dešavanja, već i da provalnike upozori na to da je sve zaštićeno i da se za ono što su uradili već saznalo.

I dok je video nadozor tu da sve snimi, često da i nekoga odvrati od namere koju ima, alarmni sistemi za zaštitu istog momenta obaveštavaju sve koji treba da znaju o nasilnom ponašanju nad njihovom imovinom, nakon čega se veoma brzo reaguje i uglavnom sve sređuje brzo.

Osim toga što znate da je tako imovina sigurnija, osećaj bezbednosti koji pružaju alarmni sistemi sigurno će vam omogućiti mirniji i lepši san, posebno ukoliko ste negde na izolovanom mestu, gde je nemoguće da okolina čuje i vidi šta se dešava, te ukoliko se nalazite u nekom delu grada u kojem se često dešavaju slične stvari i napadi.Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Sta je potrebno za otvaranje menjacnice?

Ako ste se pitali šta je potrebno za otvaranje menjačnice, na pravom ste mestu, a samo da znate to...

Koliko je video nadzor bitan pri zaštiti poslovnog prostora?

U savremenom svetu potreba za zaštitom je nešto što je primarno kod većine. Nebitno da li se rad...

Ko jeste, a ko nije u obavezi da promet evidentira preko fiskalne kase?

Čini se da je oblast fisklanih kasa i računa prilično jednostavna i da gotovo svi koji se bave pr...

Preporučeni proizvodi
Copyright © 2018 Janković Fiskal. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS