U savremenom svetu potreba za zaštitom je nešto što je primarno kod većine. Nebitno da li se radi o zaštiti osobe, privatne imovine ili nekog poslovnog prostora, zaštita i sigurnost je ono u šta se veoma ulaže, a svakako, ta ulaganja i daju dobre rezultate.

Odavno se razvio čitav video sistem za zaštite, pa je tako video nadzor postao nešto bez čega skoro niko ne može da funkcioniše u potpunosti. I dok mnogi video nadzorom štite svoje domove, privatne zgrade, stanove, on se ipak u tom smislu često izostavi, dok u pogledu poslovnih prostora, video nadzor predstavlja i obavezni deo zaštite, te celokupne opreme.Koliko je video nadzor bitan za zaštitu bilo kog vida poslovnih prostora govore mnogobrojni izveštaju u sprečavanju pljački, nekih nelegalnih radni, te se u tom pogledu i razlikuje spoljašnji od unutrašnjeg video nadzora.

Spoljašnji video nadzor

 

To su uglavnom one velike kamere koje se nalaze na svakom ćošku zgrade, te i u nekim drugim delovima, kao što su glavni i sporedni ulazi. Najpre, nekad sam pogled i shvatanje da video nadzor postoji može da posluži kao odvratnica od nekih napada, pljački te drugih nemilih događaja koji se pripremaju od strane nekih lica.

Osim toga, snimanje svih koji se kreću oko samog objekta, onih koji ulaze i izlaze, često pomaže u razrešavanju mnogih slučajeva, te postojanje snimaka za bilo koji događaj i situaciju predstavlja neoboriv dokaz za sve.

Dok spoljašnji video nadzor ima uglavnom ovakvu funkciju, čini se da je unutrašnji daleko važniji, jer utiče na sprečavanje daleko više događaja.

Unutrašnji video nadzor

 

Kako je bitno postojanje spoljašnjeg video nadzora, unutrašnji je često daleko bitniji od njega. Na taj način, poslodavci mogu da se uvere da li je u svakom trenutku sve u redu, da li svi rade svoj posao i ima li nekih sumnjivih kretanja među zaposlenima.

To je svakako zaštita za poslodavce u slučaju nekih nelegalnih radnji kod zaposlenih, a tako je i sigurnost za zaposlene, jer ukoliko im se nanese nepravda to se lako može dokazati snimcima koji su napravljeni postojećim video nadzorom.

Osim toga, potrebno je i da u svakom trenutku kamere snimaju one koji ulaze i izlaze, šta sve rade lica koja nisu zaposlena u kompaniji, firmi, bilo kom poslovnom objektu, kako bi se izbegli neki nemili događaji, ali i kada dođe do njih, snimci su tu da pokažu i dokažu ko je za sve odgovoran, te da se i sva lica lakše identifikuju i pronađu.

Sve ovo ukazuje samo na to kolika je neophodnost postojanja video nadzora u svakom poslovnom objektu, koliko je bitno da svaki njegov deo, kako unutra, tako i spolja bude pokriven i stalno sniman kako bi sigurnost i zaštita bili na najvećem mogućem nivou. Naravno, pored video nadzora postoje i druge mnogobrojne mere zaštite koje treba preuzeti i uraditi, ali „živa“ slika je ono što u najvećoj meri pruža verodostojnost svakom dokazu za bilo šta da se on potražuje ili prikazuje, zbog čega i treba uložiti što više u video nadzor, jer će tako i sama slika biti jasnija i vidljivija, bez obzira na to pod kakvim uslovima se snima i u kom delu dana ili noći.Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Sta je potrebno za otvaranje menjacnice?

Ako ste se pitali šta je potrebno za otvaranje menjačnice, na pravom ste mestu, a samo da znate to...

Alarmni sistemi su obavezni za bezbednost vaše imovine

Postoje brojni načini na koje sebe možete zaštiti, načini na koje možete biti sigurni da ste be...

Ko jeste, a ko nije u obavezi da promet evidentira preko fiskalne kase?

Čini se da je oblast fisklanih kasa i računa prilično jednostavna i da gotovo svi koji se bave pr...

Copyright © 2018 Janković Fiskal. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS