Alarmni sistemi


Alarmni sistemi su poznati i kao protivprovalni sistemi i njihova osnovna funkcija je zaštita imovine. Za početak, neophodno je obaviti procenu bezbednosne situacije na ili u okviru samog objekta kako bi se izanalizirale sve moguće situacije koje bi mogle da ugroze bezbednost tog objekta i imovine. 

Po završetku analize, donose se zaključci u vezi sa tim koje mere, postupke i tehnike treba upotrebiti da bi se ostvarila maksimalna zaštita. Nakon detaljne analize, sama ugradnja alarmnog sistema predstavlja završnu fazu u obezbeđivanju vaše i sigurnosti vaše svojine.

Da bi alarmni sistem bio pouzdan, neophodno je odabrati odgovarajuću i kvalitetnu opremu koju je neophodno postaviti na odgovarajući način, na pravo mesto.Od čega se sastoje alarmni sistemi?


Alarmne sisteme čine sledeći elementi: alarmna centrala odgovarajućeg kapaciteta, koja poseduje automatsku dojavu alarma putem PTT ili GSM mreže, akumulator 7Ah, 12V (sa rezervnim napajanjem za slučaj da nestane mrežno napajanje), detektor (infracrveni, mikrotalasni, akustični, piezo-električni, vibracioni, magnetni, kontaktni i kombinovani, žični i bežični), a broj detektora će zavisiti od bezbednosne situacije na ili u objektu, sirena (unutrašnja i/ili spoljna antisabotažn i samonapajuća), bežični i žični panik-tasteri, detektor dima, povećanja temperature, vlage, otrovnih i zapaljivih gasova i još mnogo toga. 

Neki od ovih elemenata su opcioni, ali što je vaš alarmni sistem detaljniji kada je reč o samoj opremi, to je vaša bezbednost izvesnija jer ćete moći da budete alarmirani u slučaju najrazličitijih situacija.

Primena alarmnih sistema je zaista široka, a možete ih ugraditi kako biste zaštitili privatni ili poslovni prostor. Banke, magacini, obrazovne institucije, sportske hale i tereni, bolnice i mnoge druge javne ustanove takođe su zaštićene alarmnim sistemima.


Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate. Naše kontakt podatke možete pronači OVDE.

.
Copyright © 2018 Janković Fiskal. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS