Video nadzor - oprema 


Sistemi video nadzora odnosno video obezbeđenja se sastoje od kamera i snimača. Kada je reč o samim kamerama, danas se najčešće upotrebljavaju one analogne i IP kamere koje mogu da budu fiksne ili pokretne, bez ili sa IC osvetljenjem.


Kamere i oprema za video nadzor


Firma Janković fiskal koristi najsavremeniju opremu i video kamere za nadzor vrhunskog kvaliteta, a više informacija o samim uređajima možete pronaći na sledećim linkovima:Sam proces izrade sistema video nadzora započinje procenom bezbednosnog rizika i u zavisnosti od dobijenih rezultata i samog mesta i razloga postavljanja video nadzora, određuje se broj i vrsta kamera koje će se postaviti kao i tačno mesto gde će se one nalaziti u okviru objekta koji je potrebno nadgledati.


Tipovi kamera za video nadzor


Analogne kamere obrađuju sliku sa optičkim čipom i prilikom snimanja postoje ograničenja u rezoluciji i kvalitetu zbog korišćenja kompozitnog video signala koji sam po sebi stvara smetnje. Osim toga, video signal se šalje preko kabla koji, što je duži, to više smanjuje kvalitet snimka. Rezolucija koja se može dobiti korišćenjem analogne kamere je do 960 horizontalnih piksela.

HD kamere obezbeđuju digitalni prenos slike u visokoj rezoluciji zahvaljujući korišćenju koaksijalnog kabla. Osim što je rezolucija veća, kvalitet slike je takođe bolji, bez ikakvih gubitaka. Rezolucija dobijena korišćenjem HD kamere je od 720 do 1280 piksela (horizontalno) x 720 piksela (vertikalno) ili od 1080 do 1920 piksela (horizontalno) x 1080 piksela (vertikalno).

IP kamere obrađuju i šalju slike putem računarske mreže. Prenos se vrši bez gubitaka na kvalitetu i moguće je dobiti video snimke visoke rezolucije. U kombinaciji sa već postojećim računarom, instalacija ovih kamera neće biti veliki trošak. Kvalitet IP kamere se meri sa kvalitetom digitalnog fotoaparata, a moguće je njeno integrisanje sa drugim sistemima kao što je na primer alarmni sistem.


Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate. Naše kontakt podatke možete pronači OVDE.

.
Copyright © 2018 Janković Fiskal. All rights reserved.
Izrada sajta i SEO by WBS